Multikulti Treffen !!! çok kültürlü bir tema/ موضوع چند فرهن

Das Baby wird mobil
Elternforum
msp88
24. Okt 2012 18:56
Re: Multikulti Treffen !!! çok kültürlü bir tema/ موضوع چند
canim coook gecmis olsun gececek insallah Allahin izniyle..
ne oldugunu bilmiyorum ama Rabbim ailesine sabir versin :(
daha 1 aylik coook kücük..Allahim onun gücünü verir insallah.. bol bol dua edin serifecim..
benimde dün geceden beri bogazim agriyor kratzen yapiyor voll unangenehm. temizlik günümdü bugün malum arefe günü.. simdide ahmet efeyi yikadim birazdan emzirip uyutucam. bende muhtesem yüzyila bakicam.. bakalim bu bölümde hürrem ne haltlar edicek yine :) iyi aksamlar
Dilocan1
24. Okt 2012 20:46
Gecmis olsun Güzelim,

İnsallah yigenin cabuk iyilesir. Kiyamam daha bir aylık. Ben onu büyük veya yaslı insanlarda duydum ama kücükbi bebekde daha ilk duyuyorum. :(

Mehtap aman sen üsütme , Ahmet efeye gecer. Simdi zaten bu havada bol bol Meyve yemeniz lagzim.

Eeeeh kizlar Bayram temizligi ve Tatlilari yaptiniz :lol:
Tatlilari bugün yaptim yarında Sarma ve Hamur isimi yaparim. Zaten misafir anca Haftasonu gelir. Tatli Tarifi istiyorsaniz verebilirim. Siz ne tatlilari yaptiniz. Degisik tatli
tarifi varmi diye soruyorum :D

Sizlere iyi aksamlar
msp88
25. Okt 2012 09:25
Bayraminiz mübarek olsun kizlar nice mutlu bayramlara insallah :) :)
ablacim ben tatli yapmadim sagolsun bizimkiler hepsi ayri ayri birsürü yemek/tatli yaptiklari icin ben bisey yapmiyorum genelde gidip onlara yemeyi tercih ediyorum :lol:
gast.1275641
25. Okt 2012 18:06
Bayraminiz mubarek olsun kizlar,nice saglikli huzurlu bayramlar dilerim.
ben hersey hazirladim ama gelenim yok :cry: .sadece kizimla ben.babasinin bayramla pek alakasi yok ne yazikki.ama ben kizima simdiden göstermek istiyorum bayram adetlerini. neyse benim kiz agliyor.sonra görüsürüz ins.
hepinizi öptüm
Dilocan1
25. Okt 2012 22:11
Slm kizlar :D

Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Bayramınız Kutlu Olsun.

Deniz Abla, cay ve tatlıları hazırla , kimse gelmiyorsa daha iyi. Hepisini ben yeeeeerim :lol: .yanınada mehtapla şerifeyi çağır, oh negüzel bi keiif yaparız :lol: .

Mehtap , Şerife geliyorsunuz Deniz Ablaya tamam. :D

Kızlar öpüldünüz. ;) iyi Geceler Allah rahatlık versin
msp88
25. Okt 2012 22:22
keske yakin olsak bibirimize,ozaman gercektende gelirdik heralde bayram ziyaretine münü abla :) bol bol rahatsiz ederdik seni ;) cok yorucu bir günün ardindan suan sade ve sadece uyumak istiyorum ama uyuyamiyorum :( heryerim agriyor neyaptiysam sanki.... neyse kizlar hadi bakalim iyi geceler hepinize.
gast.1034650
25. Okt 2012 23:04
slmlar, hepinizin bayrami mübarek olsun, nice bayramlara:)
ayyyyy dilek abla gelirim tabikiii, keske yakin olsaydida hepinizle tanisma firsatim olsaydi. aynen mehtap bende bisey yapmiyorum, bizimkiler yapiyor ben yiyorum:) esim calistigi icin sabah saat 10 da babam beni ve elayi aldi babaannemlere gittik, ( halamlar felan hepimiz yakiniz) hepimiz orda toplandik kavalti yaptik, saat 5 de annemlerle kardesimin yanina duisburga gitttik, elifimiz ameliyat oldu sabah. 3 saat sürmüs mit voll narkose:( kuzuzmmm yaaaa melek gibi. orda durduk 2 saat. kardesim cok yorgundu ve üzgündü. dilek abla ve mehtapcim dualariniz icin allah razi olsun. ve esimin ailesinede yarin ve cumartesi gitcez. ben kendi ailemle bayramlastim anlicaginiz;)

bnim bayramim böyle gecti. yani hem güzel hem üzücü. suanda bende cook yorgununm birazdan yaticam.
ahhh münü abla seni bugun yalniz birakmayi hic istemezdim, sanada cok üzüldüm. esin neden bayrami sevimiyor abla? olsun bak sende yalniz degildin kizinlaydin.
neyse ben kactimm hepinizi öptümmmmmm
msp88
26. Okt 2012 14:31
serifecim elifin durumu nasil oldu simdi? daha iyidir insallah..
bizde dün birtek esimin amcalarinin ve dedesinin yanindaydik bayramlasmaya.. öglenci calistigi icin benimki, yetisdiremedik bizimkilerin yanina gitmeyi... benim babamlar, amcalarim, halam buraya 35.40dk uzaklar. yarin gidicez otarafa...
kizlar havalar nekadar sogudu böyle :roll: hic disari cikilmiyor yürüyerek...
bu geceden itibarende bizim burda kar bekleniyor... bakalim kar yagacakmi..
ütü masasi beni bekliyor kizlaaaaar :lol: hadi grsrz.
gast.1034650
26. Okt 2012 14:36
mehtabcim evet daha iyi olmus demin msjlastik kardesimle, cok saol dualarin icin.
yaa eveet hic sotma havalar cok sogudu. bende bugun hic cikmmadim diasri. simdi elayi uyuttum. bes gibi felan amcasina gitcez, babasi isden gelince. sonst insan bisey yapamiyor bu havada cok doru, bende sanki hasta olcam gibi:S insallah olmam, simdi kendime nane limon kaynattim önleyim diye, bakalim insallah engellerim. hehe:)
yaaa ben kisi hic sevmioyrummmmmm:( hele oktober,november,dezember, gaaar nicht:( nasil gecicek bu aylar :(
msp88
26. Okt 2012 14:52
kiz dikkat et kendine hastalanma, zaten salgin var bu aralar hasta olan olana valla.
bende en cok bu aylari seviyorum hele dezembere bayiliyorum :P heryer parlak parlak süslü süslü (weihnachtszeit) heryerden tatli tatli kokular geliyor :) ayyyy gecen sene yilbasinda ben 5-6 aylik hamileydim.. simdiyse ahmet efe oldu 6,5 aylik. zaman cok cabuk geciyor valla.
birde frühling aylarini cok severim. her sabah günesi görüyorsun, kuslarin ötüsünü duyuyorsun, erkenden hava aydinliyor falan güzel oluyor yani...
buarada yarin gece saatler geriye aliniyormus. artik dahada erkenden hava kararacak...
gast.1034650
26. Okt 2012 16:36
kiz aynen weihnachten i bende cok seviyorum, hele weihnachtsmarkata bayiliriyorum, esimle en az 3 kere gideriz her yil. evet her taraf piril piril oluyor, bende cok seviyorum, oyle. tek sevmedigim bu aylarda havanin erkenden kararmasi:( insan bisey yapamiyor. hep evde felan, ama yazin saat 7 de bile disari cikiyor insan. bahari da cok seviyorum ela baha dogru 18 april:) hep bahar dogmasini isterdim eskiden öyle oldu:) evet canim zaman felak hizli geicyoorr.farkina bile varamiyoruz. yeni yilin bian önce gelmesini cok istiyorum.
sen baska nasil vakit gecirioyrsun oglunla? yada cocugu birine birakip yalniz cikiyormusun? yada babasina birakip?
msp88
27. Okt 2012 08:57
canim benim ben efeyi pek birine birakamiyorum (emzirdigim icin). Abpumpen yapmayida sevmiyorum,deswegen ist er immer bei mir. annemlerde okadar yakin degiller bana ca.40min.Kaynanam zaten hayatta degil, kime birakicam..esimde hafta ici hep calisiyor.bazen haftasonlari babasi alip cikariyor disari bende evde kaliyorum biraz rahatca uzanip dinlenim diye.
öyle iste yoksa ben hep efeyle beraberim. havaya bagli bizim neler yaptigimiz. hava güzel olunca pek evde durmuyoruz cikariz disari mit kinderwagen,benim arkadasinda oglu var gecen hafta 1 yasina girdi onunla birlikte alip oglanlari cikaririz stadta gideriz parka gideriz oyalaniriz yani. ama böyle havalarda maalesef eve tikalip kaliyoruz :( ancak esim evde olursa können wir was unternehmen. bugün babamlara gidicez ordan yengemlere ve halama ugricaz. yani efe bugün fazlasiyla gezicek ;)
sen neler yapiyosun elayla? buarada ben ela ismini coook seviyorum. bi kizim olursa insallah ilerde ismi höchstwahrscheinlich Elanur olucak :)
nillufar
29. Okt 2012 09:16
serife1234 hat geschrieben:
> hi betty,
>
> buaaa ich find das echt schade wegen nilly zahn!! die arme süsse maus. ja
> ich kann di h gut verstehen, wennn man hilfslos da steht :( ich wünsche
> der nilly gute besserung und hofffe dauert nicht mehr lange mit schmerzen.
> yerim onu. cok üzüldüm, echt :(
>
> ja für unsere kinder tuen wir uns opfern nicht wahr. natürlüch würd ich das
> auch machen, ich würd auch mal warten bis die kleine wieder gesund ist.
> betty sag mal hast du da gar keine verwandte von dir oder von deinem man
> dass du die kleine mal da ablassen kannst???
> weil klar würdest du gerne bei der ausstellung da sein. aber ist ein stolz
> für dich das es soweit gekommen ist:) ich gratuliere dein man auch zum
> geburtstag:)
> mein man wird im januar 32 jahre alt ;)
>
> also ela ist im wartezimmer auch noch ok aber wenn wir dran sind, flippt
> die aus im behandlugszimmer, genauso wie nilly :( vor allem wenn sie den
> azt sieht fängt sie an zu weinen,schreien.
> also bin eigentlich mit dem kindeerarzt auch unzufrieden weil er zu viel
> labert. er erzählt mir immer was von früher!! wie kinder damals waren bla
> bla blaaaa....
> aber er ist total gelassen er lässt sich immer zeit, ist also nicht so euer
> arzt. aber echt blöd bei euch ne, wenn der arzt euch loswerden möchte.
> blödman!!!
>
> beim baden haben wir immetnoch probleme :( das ändeert ich irgendwie
> nicht. habe erst gedacht ist vielleicht ne phase aber sieht nicht so aus.
> und beim haare waschen geht die ela noch mehr ab. heulen heulen heulen!!!
> kämen haben leider nicht weil sie kurze haare hat :D wir haben die
> haaare schneiden lassen im juli. sind immer noch nicht lang :(
> manchmal überleg ich mir dass sie so schnell wie möglich in den
> kindergarten anfangen soll. damit ich auch mal bisschen zeit für mich habe
> weist du, wir haben aber noch 1,5 jahre bis sie inden ki. geht. ist das bei
> dir auch, mir wirds manchmal alles zuuuu vieeel. aaaa noch was sie hat seit
> heute ,orgen schnupfen:S:S :(
> betty ich freu mich auch jedesmal aufdeine antwort.. ich find die beiden
> kleinen ähneln sich voll :D deswegen tue ci hmit dir gerne austauschen(K)
> gib deiner maus auch ein dicken kuss von mir. und nochmal gute besserung.
> öp nilly benden. :)

Salam Sherry!

Wie geht es Dir ?? Wie geht es Ela ?? schnupfn schon weck ??

Das stimmt die zwei ähneln sich voll deshalb schreib ich auch gern mit dir ;) und weil du So nett und Lieb rüber kommst ;) !

Nein Wir haben keine Verwandten außer seinen Bruder ( aber der hat selber viel um die ohren ) und dan noch seine Mutter ( der Teufel persönlich ) da bin ich froh das wir mit der keinen Kontakt haben Und ich würde ihr nilu nicht mal für 2 sekunden lassn! Also nöö ,... aber die Ausstellung war super habe sooooooo viele fotos bekommen zum anschaun ;) ne also ich bin ganz ganz stolz auf meinen Mann ;) !

Nillys Zähne sind immer noch nicht Durch ,tun ihr auch noch immer weh diese Miesen dinger wolln einfach nicht raus DIe arme maus am liebsten würde ich sie selber rausholn ,..... schlimm !

Ich Muss dir was erzählen :
Geçenlerde bir kadın bana dedi Nilly sırayla ne değildir ICH dann nur soo Na was soll den mit Nilly sein ;... kadın, ardından Nilly çok uzak geri olduğunu söyledi ... Und ich meinte dann nur Warum meinen sie das sie kennt NIllu nicht ,... und dann sagt mir die Blöde kuh Böyle bir pislik ( sorry für den ausdruck ) ;) mein Kind sei özürlü :evil: :evil: Bu fahişe yenmek isterdim Ich mein Gehts noch ??? wie kommt die dazu zu :evil: ?? sie kann doch sowas nicht behaupten wenn sie Nilly nicht kennt ! Sie meinte das deswegen weil nilly ( Alkış yapmayın ( das hat sie noch Nie gemacht Muss auch nicht jedes kind machen wolln ,.... und sollche kacke eh na diese Frau hat mich so aufgeregt das ich mir Ben bir doktor randevu olabilir und was hat der gesagt Her çocuğun kendi hızında var stimmt ja auch ,.. Und ve her çocuk her şeyi yapmaz, ama onlar nasıl çalıştığını biliyoruz sonra also da war ich wieder beruhigt sie meinte auch ich soll mich nicht fertig machen den die Fraun die sowas sagen haben kein plan wie man ein kind erzieht ;.... blabla !! Na aber ich glaube da hätte sich jeder aufgeregt!

ach ja ich habe mich mit dem thema Autismus aus einander gestzt ( de internette zaman izleyebilirsiniz einfach im google eingeben ! ) ich mein NIllu und ela werden das bestimmt nicht haben aber schaden kann es nicht weil es doch sachen gibt die da zu uns passen ! nur mal so als tipp!

Duschen gehn hör auf gestern habe ich es wieder propiert ich habe sie nur mit waser abgesprüht ohne seife ohne nichts und sie hat so geschrien als würdest du sie abschlachten ??? Aber das ist eine Phase und die dauert OH man ich hoffe nicht mehr lange Nillus Saç zaten kıyameti :? :shock: :evil: aber was soll ich tun ?? es bricht mir das herz wenn ich sie sooooooo schreien höre :( !

Und beim arzt ich muss mir nächsten monat eh einen ternmin noch geben lassen für die mutterkindpass untersuchung und augenarzt ist auch drann OH mein gott das kann was werden allah benimle !

Ach kindergarten hat noch zeit Nilly geht erst mit 5 jahren ( bei uns ist es ab 5 jahren pflicht Hep çocuk eğitimcisi öğrendim also lass ich sie daheim ;) , ich weiß ja was man im kindergartn macht ( wegen meinen beruf also kann ich das zuhause auch machen ;) ! und da ich eh nicht arbeitn geh weil ich gesundwerden möchte und endlich meine ruhe haben möchte ;.... bleibt nilu zuhause !
aber klar abund an denk ich mir auch hmm gibs in den kindergarten Aber das ist zu früh NIllu ist so ängstlich und dann in den Kita geben NÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ das kann ich keinen antun und schon garnicht IHr sie braucht mich noch und das ist halt so und wenn leute meinen na das kind braucht sozialen kontakt ( LEUTE DAS WEI? ICH ) aber ich Muss das langsam mit ihr angehn ich kann sie nicht gleich ins kalte wasser schmeißn
Ben ne demek istediğimi anlamak umuyoruz.

Was machst du eigentlich beruflich ???

so ich hör mal lieber wieder auf sonnst schreib ich noc 4 seitn :lol: :lol: rest beim nächsten mal ;)

freut mich immer wieder mit dir zu schreibn ;)

so meine liebe Sherry ich wünsche euch einen schönen Tag

Sana vurmak küsschen an euch

Khodahafez
betty und Nilly !
gast.1034650
29. Okt 2012 10:33
slm mehtab. efeyi babasina birakip kendin dinlenmekle iyi yapiyorsun, weil das brauchst du auch canim. ben son alti aydir cok birakiyorum, cünkü sorunlarim war ve yalniz kalmaya cok ihtiyacim var. genellikle ya kendim dolasiyorum yada arakdasimla bulusup kave iciyoruz disarda. yada kiz kadesim var bitane daha onunla geziyorum felan. yoksa kafayi yiyorum canim. elam 6 aylikken bende fazla birakmiyordum, sadece iisim olunca ama simdi siklasti birakmam, birde biraz bensiz olmyada alismasini istiyorum bana cook bagli cünkü. ama cok sükür babasida cok iyi ilgileniyor. benimde bi samimi kiz arkdasim var onunda kizi var,eladan tam bir yas büyük, ve onunla cok iyi anlasiyor, bizde bazen bulusup gezdiriryoruz cocouklari ve genelde bana gelir, kavaltiya taaa aksama kadar dururlar:)
yoksa zaman gecmez canim, insan bazen arkadaslarina ihiyaci oluyor.
senin efeyi emzirmene cok hosuma gidiyor canim, insallah daha cok emzirirsin, en güzeli anne sütü. ben iki ay zor emzordim,dogumdan sonra asiri kilo kaybim oldu. iki haftada 15 kilo gitti, sütüm kesildi felan.cok istiyordum ama.
nasip degilmis isde....
peki ek mamalara basladinmi? brei? meyve ezmesi felan?
neyse cnim ben cikiyorum babam gelip alcak bizi,hava soguk diye yürüyerek gidesim hic yok canim:S
görüsmek üzere
msp88
29. Okt 2012 11:49
Günaydin hanimlar :)
bu sabah bir uyandim birde baktimki disarisi bembeyaz :) cooook güzl kar yagmis. evet serife brei veriyorum jeden mittag. bizim yedigimiz yemeklerin sularindan falanda veriyorum ara sira (damit er den geschmack kennt) yada kahvalti yapinca masadaki beyaz peynirden recelden falan az az veriyorum. onun disinda simdilik sadece emziriyorum. yakinda belki abendbreida vermeye baslayabilirim mal schauen.
bende evi temizledim hazir efe uyurken,birazdan arkadaslar gelicek hazirlik yapiyorum onlara...
digerlerine noldu kayboldular yine :)
657 Beiträge
loading 19545...