Multikulti Treffen !!! çok kültürlü bir tema/ موضوع چند فرهن
Tausche dich hier im Elternforum mit anderen Mamas und Papas aus. (Zum Expertenforum wechseln, um deine Fragen an das HiPP Expertenteam zu stellen.)
17. Jul 2012 20:38
Re: Multikulti Treffen !!! çok kültürlü bir tema/ موضوع چند
selam meine liebe sis
keine angst bei uns alles ok...hoffe euch auch...
tja mache das selbe durch wie du mit nilly...
aber das reden ist sooo süß...zwar auf seiner sprache...aber ich tu so als ob ichs verstehe und rede mit ihn auf meiner sprache
ansonsten alles paletti...tja weil du net mehr so oft da bist geh ich auch nicht mehr so oft rein...(mädls net falsch verstehen nix gegen euch,....)
mir fehlt auch das reden mit dir...
hoffe das es gut läuft mit deiner chemo...
also meine liebe hoffe bald von dir gutes zu hören
bis dann und ein dickes knuddel von ali und mir
und natürlich auch an die mädls hier...
@funda:
tabiki öyle yap...daha cok tok tutar...bende 6 aydan sonra hep corbalarin icine ekmek dogradim...cokda sever...eyer et suyun varsa corbayi onla yap...daha vitaminli ve saglikli olur....afiyet olsun
keine angst bei uns alles ok...hoffe euch auch...
tja mache das selbe durch wie du mit nilly...
aber das reden ist sooo süß...zwar auf seiner sprache...aber ich tu so als ob ichs verstehe und rede mit ihn auf meiner sprache

ansonsten alles paletti...tja weil du net mehr so oft da bist geh ich auch nicht mehr so oft rein...(mädls net falsch verstehen nix gegen euch,....)
mir fehlt auch das reden mit dir...
hoffe das es gut läuft mit deiner chemo...
also meine liebe hoffe bald von dir gutes zu hören
bis dann und ein dickes knuddel von ali und mir
und natürlich auch an die mädls hier...
@funda:
tabiki öyle yap...daha cok tok tutar...bende 6 aydan sonra hep corbalarin icine ekmek dogradim...cokda sever...eyer et suyun varsa corbayi onla yap...daha vitaminli ve saglikli olur....afiyet olsun

17. Jul 2012 22:33
@ honysweet... cok tsk ederim ilk cocugum onun icin fazla tercübem yok ve akrabalara sormak istemiyorum her agizdan bir ses cikiyor yok ekmek mixerde cekilirmi yok hazir corba verilirmi yok sadece mama yesin... man man man annemde hep kardesime ekmegi mixerde cekerdi ve corbayla birdaha mixin yapardi ne var yani bunda anlamiyorum... ya et suyum var et haslayip suyunu donduruyorum trinkt der auch so manchmal aus der flasche... cok tsk ederim
18. Jul 2012 17:53
also canim ich habs immer so gemacht.:
bayat ekmegin icini al iyice tabagin icine ufala.kabugunu daha sonra 1yasinda falan kullan hemen verdauen yapamaya bilirler...taze ekmekte olur ..ama toz halinde olmasina gerek yok das ist ein schmarn...sonucta cocuk cignemeyi ögrenmesi lazim...sicak corbayi ekmegin üstüne dökünce zaten hemen yumusuyor....
bi dene....mixer falan onlar cok zahmetli.....
kolay gelsin.
bayat ekmegin icini al iyice tabagin icine ufala.kabugunu daha sonra 1yasinda falan kullan hemen verdauen yapamaya bilirler...taze ekmekte olur ..ama toz halinde olmasina gerek yok das ist ein schmarn...sonucta cocuk cignemeyi ögrenmesi lazim...sicak corbayi ekmegin üstüne dökünce zaten hemen yumusuyor....
bi dene....mixer falan onlar cok zahmetli.....
kolay gelsin.
18. Jul 2012 19:03
cok tsk ederim dedigin gibi yaptim und er hat es auch gegessen... peki pilav falan ne zaman yiyebilir... geceleri cok uyaniyor acikiyor 6 aylik olmasina ragmen doktorum diyor artik gece mama yememsi lazim damit sich der darm erholen tut ama dayanamiyor habe vieles versucht schmelzflocken abendbrei ohne erfolg simdi türkiyeden geldik orda düzeni kacti 4 gündür düzene sokmaya basladim klappt auch ve yeni bi plan yaptim weis nicht wieviel kalorien er braucht belki gün boyunca az yiyordu ondan acikiyordu her dört saate süt iciyordu 150 ml ve ara sira cay... simdi yeni plan yaptim onu uyguluyorum der sieht so aus...
der wacht zwischen 6 -7 auf saat 8 de 150 ml süt iciyor 2 nahrung dann um 10 uhr brei um 12 uhr suppe oder milch-150ml danach mittagsschlaf bi um zwei dann zwischen zwei und halb drei johgurt um vier uhr milch 150ml danach wieder eine std schlaf bis 17 uhr danach um 18 uhr bebe piküvi klein gemacht und um 20 uhr milch 150 ml danach sollte er eiegntlich durchschlafen aber er wacht dann gegen zwölf auf danach manchmal um 3 manchmal früher manchmal später und er trinkt dann auch die 150 ml milch aus mit tee habe ich probiert wirkt nur 30 min danach steht der wieder auf und will unbedigt was essen... bana bi akil verin artik gücüm kalmadi biliyorum ich muss da durch aber habe garkein schlaf meine augen sind total entzündet habe schwindelgefühle weil ich nicht schlafe was soll ich tun? wie kann er lernen durch zu schlafen
der wacht zwischen 6 -7 auf saat 8 de 150 ml süt iciyor 2 nahrung dann um 10 uhr brei um 12 uhr suppe oder milch-150ml danach mittagsschlaf bi um zwei dann zwischen zwei und halb drei johgurt um vier uhr milch 150ml danach wieder eine std schlaf bis 17 uhr danach um 18 uhr bebe piküvi klein gemacht und um 20 uhr milch 150 ml danach sollte er eiegntlich durchschlafen aber er wacht dann gegen zwölf auf danach manchmal um 3 manchmal früher manchmal später und er trinkt dann auch die 150 ml milch aus mit tee habe ich probiert wirkt nur 30 min danach steht der wieder auf und will unbedigt was essen... bana bi akil verin artik gücüm kalmadi biliyorum ich muss da durch aber habe garkein schlaf meine augen sind total entzündet habe schwindelgefühle weil ich nicht schlafe was soll ich tun? wie kann er lernen durch zu schlafen
19. Jul 2012 18:06
selamlar. dilek abla naber iyimisin nerelerdesin yine nerelerde geziyorsun kimbilir
gamzecim sen nasilsin Ali Osman`da iyidir insallah
ben iyiyim cok sükür Ahmet Efe`de iyi elleriyle oynayip duruyor die ganze zeit..
Fundacim benim oglum daha 3bucuk aylik also bin ich noch nicht soweit wie du aber meine freundin hat vor 9 monaten entbunden und onunda oglu hala durchschlafen yapmiyor.er wacht auch jede nacht auf und will dann seine milch trinken..tabiiki ben tam olarak bilemem ama ich denk mal es ist normal das dein baby nachts nochmal hunger bekommt. Allah yardimcin olsun canim insallah yoluna girer bebeginin uyku düzeni ve sende rahatlarsin biraz.benim oglumda mesela emzik almiyor und er trinkt auch nichts aus der flasche..ist schon anstrengend..aber was solls,sonucta bizim kendi yavrularimiz
bizim burda havalar isindi yine seit gestern scheint endlich mal wieder die sonne
kizlar yarin orucun ilk günü bu sene cok uzun olucak..allah tutanlarin yardimcisi olsun........
kendinize iyi bakin =)

ben iyiyim cok sükür Ahmet Efe`de iyi elleriyle oynayip duruyor die ganze zeit..
Fundacim benim oglum daha 3bucuk aylik also bin ich noch nicht soweit wie du aber meine freundin hat vor 9 monaten entbunden und onunda oglu hala durchschlafen yapmiyor.er wacht auch jede nacht auf und will dann seine milch trinken..tabiiki ben tam olarak bilemem ama ich denk mal es ist normal das dein baby nachts nochmal hunger bekommt. Allah yardimcin olsun canim insallah yoluna girer bebeginin uyku düzeni ve sende rahatlarsin biraz.benim oglumda mesela emzik almiyor und er trinkt auch nichts aus der flasche..ist schon anstrengend..aber was solls,sonucta bizim kendi yavrularimiz

bizim burda havalar isindi yine seit gestern scheint endlich mal wieder die sonne

kizlar yarin orucun ilk günü bu sene cok uzun olucak..allah tutanlarin yardimcisi olsun........
kendinize iyi bakin =)
19. Jul 2012 21:31
Selam kizlar
Gelin bakalim bugün benim dogum günüm. Çay kahve isteyen varmi? Pastada yaptim.
kizlar 34 oldum unutkanlik basladi yandim anam yandim.
Mehtap ne yapim benim cocuklar, iyi havada saat 20.30 da anca eve geliyorlar.
Fussball spielen usw. Bizim burda cok cocuklar toplaniyor.
Gamze cok alindim ama ya ya sen bizi istemiyorsun
agliycam.
Öyle olsun.
Kizlar yarin gene gelirim insallah.
Gelin bakalim bugün benim dogum günüm. Çay kahve isteyen varmi? Pastada yaptim.

Mehtap ne yapim benim cocuklar, iyi havada saat 20.30 da anca eve geliyorlar.
Fussball spielen usw. Bizim burda cok cocuklar toplaniyor.
Gamze cok alindim ama ya ya sen bizi istemiyorsun

Öyle olsun.

Kizlar yarin gene gelirim insallah.
19. Jul 2012 23:10
selam kizlar
also saat su an 23 ve ben hala ayaktayim...eee ramazanda geldi artik
herkese hayirli ramazanlar...allah hepinize güc kuvvet versin...iki sene aradan sonra yine ilk kez oruc tutacam...bakalim dayanabilecekmiyiz?
fundacim...ben hic plan yapmadim...ama sabahlari bende süt ile basliyordum...
benim ufaklik geceleri fazla uyanmazdi...bizimde türkiyeden sonra düzenimiz bozuldu malesef...hep ayni problem..ama cay yada su dene...eninde sonunda alisacak...benimki geceleri hala bi aglayarak uyanir...cay veya sudan sonra hemen yine uyur...ama okadar cok degisiyorki hersey mesela uyku saati...ozaman automatisch yemek yeme zamanlarida degisiyor...ca.1 yasina kadar...o yüzden ben plan yapma taraftari degilim...yani ungefähr saate bak...mesela benim ufaklik simdi 16.aylik...sabahlari herhangi bi brei yiyoruz...natürlich geschmackssorteleride degisitiriyoruz..hep ayni yemiyoruz...sonra 4-5saate kadar yorulup uykusu geldiginde ilik bi cay veriyorum...uyandikdan sonra süt iciriyorum.oda 1 1,5 saat tutuyor onu...sonra ya corba tarzi yada icinde taneleri olan(patates bezelye falan) sulu yemek varsa taneleri ezip yediriyorum..yine bi 4-5 saat sonra yatiyor..kalkdiginda hafif seyler ve özellikle meyve veriyorum...ara sira cikolata bisküvi gibi kacamaklarda serbest
aksam yatmadan önce yine süt tabi....
ama seninki daha cok kücük...fazla dert etme...doktorlarin her söyledigide dogru olmuyor...cocuk bu...bigünü bigününe uymuyor malesef..
bence pilav icin daha erken...dislerinin cikmasini bekle...baktin cignemeye basliyor...ozaman basla...
(biraz uzun oldu pardon
)
bu arada dilekcim dogum günün kutlu olsun...nice saglikli yillara...daha cok gencsin...ben daha 22yim ama o unutkanlik malesef bendede var
also sorry dass ich so lang schreib..muss mir jetzt mal überlegen was wir zu sahur essen...
gute nacht an alle
also saat su an 23 ve ben hala ayaktayim...eee ramazanda geldi artik
herkese hayirli ramazanlar...allah hepinize güc kuvvet versin...iki sene aradan sonra yine ilk kez oruc tutacam...bakalim dayanabilecekmiyiz?
fundacim...ben hic plan yapmadim...ama sabahlari bende süt ile basliyordum...
benim ufaklik geceleri fazla uyanmazdi...bizimde türkiyeden sonra düzenimiz bozuldu malesef...hep ayni problem..ama cay yada su dene...eninde sonunda alisacak...benimki geceleri hala bi aglayarak uyanir...cay veya sudan sonra hemen yine uyur...ama okadar cok degisiyorki hersey mesela uyku saati...ozaman automatisch yemek yeme zamanlarida degisiyor...ca.1 yasina kadar...o yüzden ben plan yapma taraftari degilim...yani ungefähr saate bak...mesela benim ufaklik simdi 16.aylik...sabahlari herhangi bi brei yiyoruz...natürlich geschmackssorteleride degisitiriyoruz..hep ayni yemiyoruz...sonra 4-5saate kadar yorulup uykusu geldiginde ilik bi cay veriyorum...uyandikdan sonra süt iciriyorum.oda 1 1,5 saat tutuyor onu...sonra ya corba tarzi yada icinde taneleri olan(patates bezelye falan) sulu yemek varsa taneleri ezip yediriyorum..yine bi 4-5 saat sonra yatiyor..kalkdiginda hafif seyler ve özellikle meyve veriyorum...ara sira cikolata bisküvi gibi kacamaklarda serbest

aksam yatmadan önce yine süt tabi....
ama seninki daha cok kücük...fazla dert etme...doktorlarin her söyledigide dogru olmuyor...cocuk bu...bigünü bigününe uymuyor malesef..
bence pilav icin daha erken...dislerinin cikmasini bekle...baktin cignemeye basliyor...ozaman basla...
(biraz uzun oldu pardon

bu arada dilekcim dogum günün kutlu olsun...nice saglikli yillara...daha cok gencsin...ben daha 22yim ama o unutkanlik malesef bendede var

also sorry dass ich so lang schreib..muss mir jetzt mal überlegen was wir zu sahur essen...
gute nacht an alle

19. Jul 2012 23:43
dogum günün kutlu olsun dilek abla nice mutlu yillara 

20. Jul 2012 14:06
Slm kızlar
Çok tsk ederim. Keşke yakında otursaydıniz sizleri, davet ederdim.
Kızlar ben Salı gününden itibaren Türkiye ye gidiyorum. Kendinize iyi bakın. Bebislerinizi güzel büyütün . Kendim Allah izin verirse Eylül ayinda gelecem. Okul başlamadan önce.
Şimdi geri Kindergartene gitmem lagzım. Kindergartenfest
.sabah sabah Quarkbällchen ve Hamur işi yaptım. Rezept isteyen var, ikiside Çok kolay ve pratik.
Sizleri öpüyorum. Zamanım olursa gene gelirim. İch hab ja bis Dienstag Zeit.
Çok tsk ederim. Keşke yakında otursaydıniz sizleri, davet ederdim.

Kızlar ben Salı gününden itibaren Türkiye ye gidiyorum. Kendinize iyi bakın. Bebislerinizi güzel büyütün . Kendim Allah izin verirse Eylül ayinda gelecem. Okul başlamadan önce.
Şimdi geri Kindergartene gitmem lagzım. Kindergartenfest

Sizleri öpüyorum. Zamanım olursa gene gelirim. İch hab ja bis Dienstag Zeit.

20. Jul 2012 16:54
hayirli yolculuklar canim, benim yerimede bol bol gez eglen ye ic.. 

20. Jul 2012 23:18
Sagol mehtap
Saat 23.00 oldu ve uykum gelmedi.
.Sezen aksu 'nun Dua parcasını dinliyorum.
Ferihanın son sahnesinde bu parca calmıstı , çok ağlamısdım. Tabi Dizi sonu insanları aglatacaklar ja
.
Abmef Efe neler yapıyor
.akıllıca yemegini yiyip büyüyor? Bakışları ve hareketleri çok tatlı,demi. Mehtap hele disleri çıksın daha komik ve tatlı oluyorlar.
Benim Rüya yürüyor,cilve yapıyor kendini sevdiriyor.
Yüce Rabbim insallah bize büyümelerini de görmek nasip etsin. Sağlıklı ve hayırlı Evlat olsun lar inşallah.
Gamze insallah birinci niyetli günün iyi gecti. Kesin zordu. Allah kabul etsin. Gamze sen Ali osmanı emzirmiyormusun ?
İyi geceler iyi uykular
Saat 23.00 oldu ve uykum gelmedi.

Ferihanın son sahnesinde bu parca calmıstı , çok ağlamısdım. Tabi Dizi sonu insanları aglatacaklar ja

Abmef Efe neler yapıyor

Benim Rüya yürüyor,cilve yapıyor kendini sevdiriyor.
Yüce Rabbim insallah bize büyümelerini de görmek nasip etsin. Sağlıklı ve hayırlı Evlat olsun lar inşallah.
Gamze insallah birinci niyetli günün iyi gecti. Kesin zordu. Allah kabul etsin. Gamze sen Ali osmanı emzirmiyormusun ?
İyi geceler iyi uykular

21. Jul 2012 23:13
Multi kultiler nerdesiniz ? 
İkinci sayfaya gecmisiz öpüldünüz

İkinci sayfaya gecmisiz öpüldünüz
22. Jul 2012 12:17
selam kizlar...ben geldim
ferihanin son sahnesini izledim...ama yeni sezonda hazal kaya olmicakmis diyorlar..herhalde belalisi halil onu vurmustur diye düsünüyorum...ama cok sacmalamisti zaten...bence bitirselerdi ...
allaha cok sükür oruc simdilik iyi gidiyor...allah güc kuvvet veriyor...acliktan yana sorun yokta biraz susuzluk iste...ama allaha sükür afrikada yasamiyoruz...yoksa hep böyle gezmek zorunda kalirdik...allah ordakilere sabir güc kuvvet versin...
canim ali yi 6aya kadar emzirdim...sonra kendi istemedi...zaten fazlada sütüm yoktu o yüzden hep takviye mama veriyordum...
evet kizlar bu arada bende eylülde 1haftaligina yokum...kaynimin dügünü var oraya gidecez...
liebe sis betty
wie gehts dir denn so und deiner kleinen nilly?hoffe bei euch ist alles in butter
also lass mal hören von dir
schönen tag an alle...o mannn sind noch 9std...
ferihanin son sahnesini izledim...ama yeni sezonda hazal kaya olmicakmis diyorlar..herhalde belalisi halil onu vurmustur diye düsünüyorum...ama cok sacmalamisti zaten...bence bitirselerdi ...
allaha cok sükür oruc simdilik iyi gidiyor...allah güc kuvvet veriyor...acliktan yana sorun yokta biraz susuzluk iste...ama allaha sükür afrikada yasamiyoruz...yoksa hep böyle gezmek zorunda kalirdik...allah ordakilere sabir güc kuvvet versin...
canim ali yi 6aya kadar emzirdim...sonra kendi istemedi...zaten fazlada sütüm yoktu o yüzden hep takviye mama veriyordum...
evet kizlar bu arada bende eylülde 1haftaligina yokum...kaynimin dügünü var oraya gidecez...
liebe sis betty
wie gehts dir denn so und deiner kleinen nilly?hoffe bei euch ist alles in butter
also lass mal hören von dir

schönen tag an alle...o mannn sind noch 9std...
22. Jul 2012 12:23
selam meine liebe SIS
na wie gehts dir und ali ?? warum den noch 9 std ???????? was n los ??
ja du danke uns gehts gut
meine verkühlung ist schon weg und am di mach ich dan chemo weiter und dann noch am fr Und dann habe ich es s´geschaft
HOffe ich!
so mein liebe ich meld mich morgen nochmal bei dir aber ich muss nun endlich nilu ins bett bringen
Bussi schmatz hab euch Lieb
Knuddelrunde rüberschick
Gib ali ein dickes fettes BUSSI ;D
Bussi baba
na wie gehts dir und ali ?? warum den noch 9 std ???????? was n los ??
ja du danke uns gehts gut

so mein liebe ich meld mich morgen nochmal bei dir aber ich muss nun endlich nilu ins bett bringen

Bussi schmatz hab euch Lieb
Knuddelrunde rüberschick
Gib ali ein dickes fettes BUSSI ;D
Bussi baba
22. Jul 2012 19:31
ja mach ich ... und du tust es mit nilly
emm neun std. mittlerweile sind es 1.5std...
so um 21,10 uhr darf heute das fasten gebrochen werden... bis um 4 uhr in der früh...wir haben seit 3tagen ramadan...und das geht jetzt einen ganzen monat so...
also liebes wünsche dir viel glück
emm neun std. mittlerweile sind es 1.5std...
so um 21,10 uhr darf heute das fasten gebrochen werden... bis um 4 uhr in der früh...wir haben seit 3tagen ramadan...und das geht jetzt einen ganzen monat so...
also liebes wünsche dir viel glück
Bitte beachten: In diesem Forum können nur allgemeine Informationen zum Inhalt der Fragen gegeben werden. Die Antworten sind unverbindlich und können aufgrund der räumlichen Distanz keinesfalls eine Diagnose oder Beratung für den Einzelfall darstellen oder einen Arztbesuch ersetzen.
loading 19545...
Suche
loading 31377...
loading 19558...
loading 19559...
loading 19800...
loading 19520...